Probabil ca foarte multe mamici s-au confruntat cu o astfel de infectie, numita tinea si si-au pus intrebarea: cum de? In marea majoritate a cazurilor, dermatologii au un raspuns terifiant.
Tinea este o infectie fungica superficiala a pielii, parului sau unghiilor. Aceasta infectie poate afecta mai multe parti ale corpului dar tinea corporis (tinea corporala) este cea mai frecvent intalnita la copii.
Cauze si simptome
Cei mai multi dintre dermatologi considera ca aparitia acestor ciuperci se datoreaza pisicilor din casa. Sigur ca numai pisicile se pot face vinovate de aceasta afectiune dar in procentaje foarte mari, ele sunt principala cauza.
Tinea corporis apare sub forma unor leziuni cutanate plate, leziuni rosiatice foarte mici care se extind rapid. Aceste leziuni pot fi uscate si solzoase sau umede si crustate.

Cum tratam tinea
Tinea trebuie luata in serios, nu dispare de la sine si nici nu se amelioreza punand orice fel de creme de prin casa. Se face consult dermatologic, o analiza specifica si abia apoi se ofera un tratament: crema sau pastile.
Cu drag,
Supermami!

sursa foto: suntfericita.ro; perfecte.ro