Starile de greata si de voma se mostenesc genetic. Ireal sau nu, asa s-a dovedit.

Un studiu recent, realizat de Universitatea Southern California-Los Angeles a aratat ca simptomele specifice gestatiei se mostenesc genetic. Acum poate te intrebi daca se transmit de la mama la copil. Ei bine, da si nu numai.

S-a descoperit ca starile de rau specifice diminetilor se mostenesc de la mama la fata, dar si de la celelalte membre ale familiei, precum mama femeii gravide, bunica, strabunica. Sensibilitatea unei sarcini sau toxicitatea ei se afla in ADN-ul rudelor de sex feminin. Asadar, antecedentele din familie cresc riscul de 17 ori ca o femeie gravida sa impartaseasca aceleasi simptome, numite Hypermesis Gravidarum (HG), care pot duce la malnutritie si deshidratare. Aceste simptome trebuie tinute sub controlul medicului, deoarece iti poti pune in pericol sarcina. Stim toate cat este de importanta hidratarea si alimentatia sanatoasa din timpul sarcinii.

Nu mai putin de 207 de femei gravide au fost monitorizate atent in timpul acestui studiu, dar s-a tinut cont sa aiba cel putin o persoana de sex feminin in familie care a intampinat aceleasi simptome. Rezultatele obtinute au fost comparate cu cele de la 110 femei, care nu au avut rude in familie cu astfel de stari.

Se pare ca  genele dicteaza tot, nu doar trasaturile fizice si de caracter sau boli genetice, ci si starile graviditatii. Asa ca, dragele mele, inainte de a ramane insarcinate interesati-va la rude ce stari au avut ca sa stiti cum sa va ingrijiti pe timpul sarcinii.

Cu drag,

Supermami!

Sursa foto: http://www.baby.unica.ro